Wonen

het maken van plannen is leuk, maar voor het realiseren ervan is het kunnen beschikken over een goed gebouw een absolute voorwaarde.
erg gelukkig zijn wij met het feit dat in 2002 de woningstichting Wonion de Adventkerk in Varsseveld wist aan te kopen en bereid was de kerk om te toveren tot wat het nu is:
een complex met zeven appartementen, een gezamenlijke keuken en grote woonruimte, een ruime zithoek en een kantoor-/ overnachtingsruimte voor de zorgverlener, een fijne ommuurde ruime binnentuin met grote bergruimte maar bovenal het thuis voor de zeven bewoners .
elk appartement – zo rond de 45 M2 – is voorzien van een woonkamer met keukenblok, een slaapkamer en een douche- en toiletruimte. Er is zo veel mogelijk rekening gehouden met de (speciale) wensen van de bewoners.
studenten binnenhuisarchitectuur van de MBO opleiding te Zwolle, zorgden – in het kader van een afstudeeropdracht – voor een aantal ontwerpen voor de inrichting van de gezamenlijke ruimtes.

om de kosten van de verbouwing zo veel mogelijk te beperken hebben het Rijk, de Provincie en de Gemeente volop meegewerkt bij het aanvragen en toekennen van vergunningen en subsidies.

door middel van een inspraakavond heeft ook de buurt haar wensen en ideeën in kunnen brengen; zo werd o.a. besloten de oorspronkelijke klokkentoren intact te laten.

gedurende de bouwfase vond er intensief overleg plaats tussen de Woningstichting en de (ouders van de) toekomstige bewoners. Hierbij kwamen thema’s aan de orde zoals: de huurovereenkomst, huursubsidie, hoe te handelen bij het (onverhoopt) vrijkomen van een plaats binnen de Woongroep, afstemming met de Zorgverlener, algemene afspraken over (tuin-) onderhoud, etc.